Idrottsförvaltningens båtplatser

Idrottsförvaltningens båtplatser

Hyr båtplatsen direkt av staden

Det finns flera allmänna båtplatser i Stockholms stad som du hyr direkt av staden utan att behöva vara med i en båtklubb.

Att stå i kö för en båtplats kostar 200 kr per plats och år. Att du betalar denna avgift i tid är en av de två viktigaste delarna medan du köar. Den andra är att du håller dina kontaktuppgifter uppdaterade, kanske främst din mailadress eftersom det är till den all information sänds.

Du måste inte äga en båt för att köa. Däremot behöver du inom tre månader införskaffa båt om du väljer att acceptera ett erbjudande om båtplats. Du har dock möjlighet att neka detta erbjudande och detta påverkar inte din köplats.

När du fått båtplatsen och införskaffat båt ska du, förutom att betala säsongsavgiften, skicka in en kopia på ditt försäkringsbevis till oss. Båten måste vara försäkrad i ditt namn.

Vi har en begränsning på båtstorleken. Din båt får vara max 2,40 bred och 10 meter lång, undantag finns i Hammarby sjöstad där en del av platserna tar båtar som är 2,90 breda. Dessutom är en del platser begränsade på höjden pga gångbroar o dyl. Du kan läsa mer om hamnarna när du klickat dig vidare till vårt kösystem.

Det är olika lång kötid till båtplatserna och du ställer dig i kö på http://interboat.stockholm.se

Här ser du dessa bryggor markerade på en karta

Adress

  • Område: Stockholm

Kontakt

  • Telefon: +46 8-508 277 00
  • Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.