Cobb

Cobb

Cobb grillen är en unik uppfinning med rötterna i Sydafrika. Idéen var att skapa en effektiv, mobil och säker grill. En grill, som skulle fungera med minimalt med bränsle, vilket från början bestod av torkade majskolvar. Cobb grillen blev snabbt en succe i Sydafrika.

  • År 2003 korades den som årets uppfinning av Times.
  • Cobb grill vann pris som Bästa Grill samt Bästa Utomhusprodukt vid en stor EXPO-mässa i USA 2003.
  • Cobb grillen introducerades i Sverige 2003.

Tidigare hade den blivit varmt mottagen i Danmark och i alla grillars land, USA. På samma sätt upptäcktes Cobb av svenskarna, till en början båtfolk, campare och friluftsmänniskor som fann fördelarna med denna praktiska grill.

Cobb-grillen är konstruerad med en isolerad värmekälla i mitten omgiven av en tjock isolerad skål. Därför kan man flytta grillen även om innanmätet är 280-300 ?C. Stor vikt har lagts på detaljer och design. Cobb-grillen väger ca 4 kg och är därmed lätt att transportera i den medföljande väskan.

Cobb-grillen är tillverkad av borstat rostfritt stål. Cobb-grillen är konstruerad på så sätt, att grillningen är fri från rök. Samtidigt utnyttjas värmen optimalt, vilket medger matlagning med ett minimalt antal briketter, ca 6-10 st beroende på storlek.

Kontakt